KWALITEIT IN LEVEN EN BEWEGEN

Sport Osteopathie

Wat is Sport Osteopathie?

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om blessures die blijven terug keren te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut of manueel therapeut, kan dit een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut/manueel therapeut en osteopaat erg goed te werken.

Doordat de osteopaat het hele lichaam nakijkt op letsels die van belang kunnen zijn, en relaties weet te leggen tussen functioneren van o.a. organen, het zenuwstelsel en hormonaal systeem, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel worden achterhaald. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld.

Preventie & Prestatieverbetering bij (top)sporters

Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. Osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de compensaties van het lichaam merken dat er klachten aan het ontwikkelen zijn. Hier zal de osteopaat direct op ingrijpen om die klachten waar mogelijk te voorkomen. Het loont zich om zoveel mogelijk van die factoren preventief te behandelen, om klachten te voorkomen maar ook om het prestatievermogen te verbeteren bij (top)sporters.

Middenrif en Sport Osteopathie

Door het optimaliseren van diverse lichamelijke systemen zullen sporters beter kunnen presteren en duidelijk minder klachten ontwikkelen.

Een voorbeeld hiervan is het niet optimaal functioneren van uw middenrif. Dit kan ervoor zorgen dat de ademhaling (bewust of onbewust) niet optimaal functioneert. Dit zorgt voor een verminderde uitwisseling van zuurstof binnen het lichaam wat uw prestatievermogen negatief kan beïnvloeden. Door het verbeteren van de bewegelijkheid van de middenrif kan een sporter een prestatie beter en langer volhouden en hiervan ook sneller herstellen.

Deze facetten inclusief adviezen betreft voeding en leefstijl zullen bijdragen aan een verbeterde prestatie en het verminderen van risico's op blessures bij (top)sporters.

Indicaties zijn o.a.

Optimaliseren van lichamelijke prestaties

Musculoskeletale klachten (spier, pees en gewrichtsklachten)

Hoofdpijn

Concentratieproblemen

Stress gerelateerde klachten

Buik en darmklachten

Ademhalingsproblemen of Ademhalingsoptimalisatie

● Optimalisatie van lichamelijke systemen

● APK & Preventieve behandeling

Naast deze indicaties zijn er nog veel meer indicaties voor een Osteopatische behandeling. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

SPORT OSTEOPATHIE

Indicaties

Roban

Vanaf mijn tienerjaren had ik al pijnklachten in beide liezen tijdens en na voetbal. Door een effectieve behandeling van Mark kon ik weer zonder pijnklachten voetballen. Daarnaast heb ik aanvullende informatie gekregen qua training in de sportschool om ook in de toekomst andere klachten die vaak voorkomen bij voetbal zoals enkel en knieklachten buiten de deur te houden. Ik ben zeer blij met Mark zijn praktische aanpak en kennis van meerdere vakgebieden.

Leo

Ik had een lange tijd veel last van mijn knie waardoor ik beperkt werd bij lopen en intensieve fietstochten. Na 1 behandeling had ik al duidelijk resultaat, en na 2 behandelingen kon ik weer zonder pijnklachten lopen en fietstochten uitvoeren. Ik kon zelfs weer de Alpe d'HuZes fietsen.

Sport Ervaringen

TESTIMONIALS

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Of maak direct een afspraak online