KWALITEIT IN LEVEN EN BEWEGEN

Kinder Osteopathie

Wat is Kinder Osteopathie?

Osteopathie voor kinderen is een vorm van manuele therapie die zich richt op het herstellen van het evenwicht in het lichaam, met name op het gebied van de structuur en functie van de verschillende weefsels en systemen. Het doel van kinder osteopathie is om mogelijke spanningen of beperkingen in het lichaam van een kind te identificeren en te behandelen.

Kleuters zien we vaak komen met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, slaap problemen en onrust. Door op zoekt te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kunnen we vaak een hoop verlichting geven aan de kleuter.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor, of soms zit er een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen, of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dat zich ook uiten in ander/afwijkend gedrag. De oorzaak is vaak toch wel van dezelfde aard.

Bij Osteopathie Douw behandelen we kinderen van alle leeftijden. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen. Dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk.

Wanneer Kinder Osteopathie

Door het optimaliseren van diverse lichamelijke systemen kan uw kind in veel gevallen zich beter ontwikkelen. Daarnaast kunnen ook langdurige lichamelijk klachten beter behandeld worden zodat uw kind ook tijdens sport en vrije tijd beter functioneren.

Indicaties baby osteopathie zijn o.a.

Concentratieproblemen

Leesproblemen

Hoofdpijn

Klachten aan de nek, rug, schouders, armen en benen

● Buik en darmklachten

Obstipatie

Slaapproblemen

● Chronische oorontsteking

Naast deze indicaties zijn er nog veel meer indicaties voor een Osteopatische behandeling. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

KINDER OSTEOPATHIE

Indicaties

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Of maak direct een afspraak online