KWALITEIT IN LEVEN EN BEWEGEN

Baby Osteopathie

Wat is Baby Osteopathie?

Osteopathie voor baby's is een vorm van manuele therapie die zich richt op het herstellen van het evenwicht in het lichaam, met name op het gebied van de structuur en functie van de verschillende weefsels en systemen. Het doel van babyosteopathie is om mogelijke spanningen of beperkingen in het lichaam van een baby te identificeren en te behandelen.

Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot Baby osteopathie:

  1. Geboortetrauma: De geboorte is een fysiek veeleisende ervaring, zowel voor de moeder als voor de baby. Sommige baby's kunnen na de geboorte te maken krijgen met spanningen of blokkades in hun lichaam als gevolg van het geboorteproces.

  2. Zachte benadering: Babyosteopathie maakt gebruik van een zachte en niet-invasieve benadering. Osteopaten gebruiken hun handen om subtiele mobilisaties uit te voeren, gericht op het verbeteren van de beweging en functie van verschillende lichaamsstructuren.

  3. Behandeling van verschillende symptomen: Baby osteopathie kan worden overwogen bij baby's met verschillende symptomen, zoals slaapproblemen, voedingsproblemen, overstrekken, onrust, spijsverteringsproblemen, enzovoort. Het idee is dat het herstellen van de balans in het lichaam deze symptomen kan verlichten.

  4. Onderliggende filosofie: De filosofie achter osteopathie is gebaseerd op het concept dat het lichaam een ​​eenheid is en dat de gezondheid afhangt van het feit dat de structuren van het lichaam correct bewegen. Osteopaten geloven in het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Bij Osteopathie Douw behandelen we kinderen van alle leeftijden. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen. Dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk.

Indicaties baby osteopathie zijn o.a.

Reflux

Voorkeurshouding

Torticollis

Gebroken sleutelbeen

● Huilproblematiek

Verborgen reflux

Overstrekken

● Problemen met kruipen

Problemen met lopen

● Prikkelbaar

Afvlakking hoofdje

Darmkrampjes

Obstipatie

● Moeite met zuigen en/of slikken

Onrustig drinken

Algehele onrust

Naast deze indicaties zijn er nog veel meer indicaties voor een Osteopatische behandeling. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

BABY OSTEOPATHIE

Indicaties

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de behandelmogelijkheden neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Of maak direct een afspraak online